Translate

29 June Current Affairs


Welcome to our website. This article aims to provide you all the information regarding 29 June 2020 current affairs and Why should you need to know it. This article covers the Complete introduction and details  with detailed explanation.If you want to stay updated about such interesting and imperative articles and develop impressive vocabulary and reading habits, subscribe to our website - www.icurrentaffairs.com.



29 June Current Affairs


29-June-Current-Affairs

Ques: 1 Name the Minister who appointed the 49th Regulatory Assembly of the National Manufacturing Council?

Ans: Piyush Goyal

Important Information Related to this Question
The Nati onal Production Council aims to improve the productivity of companies means it gives advice to those companies that want to grow themselves. The meeting was attended by about 180 participants. The company was founded in Kanpur.

Ques: 2 Which country / city recently imposed state sanctions on their country for 15 days?

Ans: Hyderabad, Telangana

Important Information Related to this Question
TheChief Minister of Telangana also decides to enforce the closure of the Greater Hyderabad Municipal Corporation (GHMC) which is limited to 15 days and after negotiating a meeting with the state cabinet within 4 days so we discuss everything about Hyderabad Lockdown.

Hyderabad Lockdown- Reimpose Lockdown In Hyderabad



Ques: 3 Which Union Department recently decided to celebrate Sankalp Parva from 28 June to 12 July 2020?

Ans: Department of Culture means Ministry of Culture

Important Information Related to this Question
Under Sankalp Parva, the Ministry of Culture has recommended planting 5 trees: Amla, Ashok, Bel, Bargad and Pepal. These 5 trees symbolize the values ​​of the National remedy. The Headquarter of the Ministry of Culture is in New Delhi.

Questions: 4 NASA names its headquarters by the name of the first African-American engineer?

Ans: Mary.W. Jackson, Center

Important Information Related to this Question
NASA director Jim Bridenstine announced Wednesday the construction of the capital in Washington, D.C., will be named after Mary W. Jackson, NASA's first African American female engineer.

Jackson began his NASA career at the West Area Computing Center's divisional division of the Langley Research Center in Hampton, Virginia. Jackson, a mathematical and aerospace engineer, has continued to lead programs that contribute to the recruitment and promotion of women in the sciences, technology, engineering and mathematics fields. In 2019, he was awarded the DRM Gold Medal.

Question: 5 Mention the minister who presented the products of the Indian nationals to the State Market at Market and GeM and the new TRIFED website for the video conference?

Ans: Arjun Munda (foreign union minister)

Important Information Related to this Question
TRIFED is the Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India Limited (TRIFED). It was established in August 1987 by the then Department of Social Development, Government of India, under the Multi State Cooperative Social Society Act 1984 (now replaced by the Multi-State Cooperative Social Society Act, 2002).
The main objective has been the commercialization of Minor Forest Production (MFP) and Surplus Agriculture Production (SAP) that have been collected / cultivated by the nations as nations rely heavily on these natural products for their livelihood. However, they did not use it to obtain leading prices because of the middle men and the senseless traders who exploited the naiveté of Tribals. TRIFED also works as an agent in FCI for the purchase of Wheat and Rice.

Question: 6 Who is elected as the new Prime Minister of Ireland?

Ans: Michael Martin

Question 7: Haryana 7 to set up a multi drug park in Panipat and Medical Devices hub in City?

Ans: Karnal

Question: 8 When was the signed agreement of the Korea Armistic Agabase between the United Nations Command, the Korean People's Army and the Chinese People's Volunteer Force?

Ans: 27 July 1953

Question: 9 When an Emergency In India imposed?

Ans: 25 June 1975- 21 March 1977

Important Information Related to this Question

44 years ago, in 1975, India saw its darkest phase when Prime Minister Indira Gandhi declared a state of emergency across the country.

The emergency was issued by President Fakhruddin Ali Ahmed under Section 352 (1) of the Constitution and lasted for 21 long months commencing on 25 June 1975 and continuing until 21 March 1977. Here are some of the highlights of the emergency.

Question: 10 Name the Bank that launched "Yuva Pay" in partnership with UDMA Technologies Pvt Ltd?

Ans: Yes Bank

Important Information Related to this Question
Yes Bank has introduced its digital wallet solution 'Yuva Pay' in partnership with UDMA Technologies to enable seamless payments to its customers.
A digital wallet issued under KYC minimum terms to Yes Bank will provide payment payments through Bharat Bill Pay and provide a Unified Payments Interface (UPI) location to administer

Post a Comment

Previous Post Next Post